Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Zwerver met één boek dolblij met geschonken eReader

Een zakenman uit San Diego, die anoniem wenst te blijven, heeft het leven van zwerver Paul een stuk aangenamer gemaakt. Nadat hij ontdekte dat de dakloze man altijd hetzelfde boek aan het lezen was, schonk hij hem zijn eReader en legde hem uit hoe het ding werkt.
“Al meerdere keren dat ik op zakenreis was in Las Vegas, zag ik de man hetzelfde boek lezen. Ik ben naar hem toegegaan en vroeg of hij van lezen hield. Toen hij vertelde dat het zijn grootste liefde is en hij maar één boek heeft, schonk ik mijn eReader”, aldus de zakenman tegen Huffington Post.

Lees ook: VIDEO: alleen zwerver wil eten delen
Lees ook: Weldoeners redden dakloze en hond van vrieskou

In de dagen erna zag de zakenman hoe Paul van zijn nieuwe gadget genoot. Daarop besloot hij een foto van hem en de eReader te maken en die op Reddit te zetten. "Het gaf me een fantastisch gevoel om iemand zo te zien genieten van iets wat ik aan hem heb gegeven. Ik hoop hiermee anderen te inspireren."

Op de eReader staan meer dan driehonderd boeken, dus voorlopig komt Paul zijn tijd op straat wel door. Voor daarna heeft de zakenman hem een adres gegeven waar hij de eReader gratis naartoe kan sturen om er nieuw materiaal op te laten zetten. Paul kan zijn gadget opladen in een openbare ruimte met stopcontacten, speciaal bedoeld voor daklozen met elektronische apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwerver met één boek dolblij met geschonken eReader
Sluiten