Thomas Stevens
Thomas Stevens Good vibes 18 feb 2015

Wauw! De magie van een 3D-hologram

Hoewel deze video van Vital Vegas al ruim een jaar oud is gaat deze nu pas viral met ruim 250.000 nieuwe hits. De video demonstreert hoe een reusachtige 3D-afbeelding van een gezicht tot leven wordt gewekt in de Center Bar in SLS Las Vegas. Hypnotiserend mooi.

Holografie is een manier om een driedimensionale afbeelding van een object te maken, met gebruik van een plat vlak in de vorm van een fotografische film of sensor, of een ingegraveerde structuur. Door de afbeelding uit verschillende hoeken te bekijken lijkt het platte beeld te veranderen zodat de indruk van een ruimtelijk, driedimensionaal beeld bestaat.

Lees ook: 3D-hologram van Philips helpt chirurgen tijden hartoperatie

Een ander bekend voorbeeld van een hologram is die van Kate Moss. Tijdens een modeshow van de overleden ontwerper Alexander McQueen in 2006 werd het supermodel tot een hologram getransformeerd, met een adembenemend resultaat als gevolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wauw! De magie van een 3D-hologram
Sluiten