Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw lacht al 40 jaar niet om rimpels te voorkomen

De 50-jarige Tess Christian heeft al 40 jaar niet gelachen om de kans op het krijgen van rimpels te verkleinen. De vrouw wil geen botox gebruiken en is ervan overtuigd dat het houden van een ‘pokerface’ ervoor zorgt dat ze een jeugdige uitstraling blijft houden. Dat meldt Daily Mail.

"Ik heb geen rimpels, doordat ik mezelf heb getraind. Ik heb controle over de spieren in mijn gezicht," aldus Christian. "Iedereen vraagt of ik me heb laten injecteren met botox, maar dat is niet het geval. Ik heb geen enkele rimpel in mijn gezicht, doordat ik sinds mijn tienerjaren al niet meer lach."

Lees ook: Dit is de reden waarom Kim Kardashian nooit lacht

Christian geeft toe dat haar methode laat zien dat ze ijdel is. "Maar dit is veel natuurlijker en effectiever dan wat voor een dure crème of behandeling dan ook."

Niet opmerkelijk

Volgens huidarts Nick Lowe is Christians keuze niet opmerkelijk. "Men krijgt rimpels door het constant ‘kreuken’ van het voorhoofd door het lachen. Als je jezelf kan trainen om zo min mogelijk gezichtsuitdrukkingen te gebruiken, zorgt dit ervoor dat je minder rimpels krijgt."

Lees ook: Nederlander: ‘Ik ben mooi’

Haar beslissing om te stoppen met lachen was eerst niet eens ijdel bedoeld. Het kwam door de katholieke school waar ze naartoe ging. "We mochten niet lachen van de nonnen op school, dus ontwikkelde ik een soort grimas."

Leefstijl

Haar familie en vrienden hebben geen last van de leefstijl van Christian. "Ik ben heel leuk om mee om te gaan. Aan het einde van de dag heb je het niet eens door gehad dat ik niet lach."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw lacht al 40 jaar niet om rimpels te voorkomen
Sluiten