Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 3 feb 2015 / 16:00 uur

Vegetarisch restaurant weigert kakkerlakken te doden

De eigenaar van het populaire Kingsland Vegetarian Restaurant in de Australische hoofdstad Canberra heeft morele gronden geweigerd kakkerlakken uit zijn restaurant te laten verwijderen.

In 2013 ontdekte de Australische voedsel- en warenautoriteit de kakkerlakkenplaag tijdens een inval. Ook het opslag van eten en de algehele hygiëne bleek niet in orde. Zes dagen later mocht het restaurant weer open, omdat de hygiëne en opslag van het voedsel weer in orde waren.

Maar de kakkerlakken wilde Khanh Hoang, zoals de eigenaar heet, niet laten verwijderen. “Zulke lieve, nuttige beesten kun je niet zomaar vermoorden”, aldus Hoang in de Canberra Times. Uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak.

Lees ook: Vrouw wil kakkerlak doden, maar blaast wc op
Lees ook: Chinese vrouw woont samen met 100.000 kakkerlakken

De liefde voor de kleine dieren is Hoang duur komen te staan. De rechter gaf hem vorige week een boete van omgerekend 10.800 euro. Bij dat bedrag zijn ook de boetes van acht andere overtredingen inbegrepen.

Hoe dan ook, de klanten hebben tot nu toe weinig last van de ranzigheden. Op Trip Advisor staan louter positieve beoordeleningen en het restaurant kreeg zelfs een award voor het beste vegetarische en veganistische aanbod. Hoang heeft een jaar om de boete te betalen. Ook de kakkerlakken moeten van de rechter worden uitgeroeid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vegetarisch restaurant weigert kakkerlakken te doden
Sluiten