Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 13 feb 2015 / 13:00 uur

Varken doet mee aan hondentraining

De andere honden bij de training keken wat vreemd op toen ze voor het eerst mee kwam doen. Varkentje Amy wordt door haar bazin echter ook wel omschreven als “de slimste hond” die ze ooit heeft getraind. Dat meldt ABC 13.

Verbazing

“De eerste keer dat ze Amy zag en hoorde, keek ze me aan, en vervolgens weer naar Amy, met een blik van: wat voor hond is dat?”, weet hondeneigenaresse Paula Kurtz nog. Al snel werd het varkentje in de groep opgenomen.

Lees ook: Varkentje Kama is gek op surfen

Lori Stock is de eigenaresse van Amy en vertelt dat ze graag een keer een nieuw dier wilde trainen. Daarom koos ze voor een varkentje van vijf maanden oud. Volgens Stock is Amy een snelle leerling. Manieren had ze al snel aangeleerd, nu werkt ze aan behendigheid en gehoorzaamheid. “Ze is heel enthousiast in het deelnemen in de klas en buiten de klas doet ze haar huiswerk netjes”, vertelt Stock.

Beter dan honden

Volgens werknemers bij de trainingsinstelling doet Amy het geweldig en doet ze het in sommige opzichten beter dan honden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Varken doet mee aan hondentraining
Sluiten