Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 24 feb 2015 / 12:37 uur

Recordbruiloft: 130 bruidsmeisjes, 103 bruidsjonkers

Een bruid en bruidegom uit het Britse Leeds wilden van hun bruiloft een extra bijzondere dag maken. Daarom besloten ze elkaar niet alleen eeuwige trouw te beloven, maar ook nog eens records te breken. Het bruidspaar had de meeste bruidsmeisjes en bruidsjonkers ooit op een bruiloft! Daarover bericht The Daily Mail.

Dubbele wereldrecordpoging

De dubbele wereldrecordpoging van Amy Ewing (26) en Alex Simmons (32) was meer dan geslaagd. Het hoogste aantal bruidsjonkers op een bruiloft lag op 47, maar is nu verhoogd naar 103. Het hoogste aantal bruidsmeisjes was 126, maar werd verbroken met 130.

Amy en Alex kwamen overigens niet zelf op het idee. Het was een ingeving van weddingplanner Abbi Lewis. “We wilden een te gek idee hebben voor de bruiloft”, herinnert Abbi zich. “Ik keek in het ‘Guinness Book of World Records’ en zag dat er een wereldrecord voor meeste bruidsjonkers was. Dat lag op 47 en was in 2003 gevestigd in Canada.”

Vervolgens ging ze op zoek naar het recordaantal bruidsmeisjes. Dat bleek op 126 te liggen en werd gevestigd in 2013. Daarop oordeelde ze dat deze records te verbreken zouden moeten zijn.

Bijzondere bruiloft

“Ik was zelf een van de 130 bruidsmeisjes”, vertelt Abbi. “We droegen allemaal dezelfde jurk. Ze zijn speciaal ontworpen in de Verenigde Staten en zijn drie weken geleden overgevlogen.” De jurken moesten allemaal op maat gemaakt worden, een hels karwei. En ook de pakken van de mannen leverden heel wat uurtjes passen en meten op.

Amy en Alex hoeven zich over dat alles niet druk te maken. Die waren volgens Abbi vooral bezig met elkaar.

‘Gratis bruiloft’

Het bruidspaar heeft vier kinderen uit eerdere relaties en Amy is nu zwanger van een vijfde. “Ze zijn zo verliefd”, stelt Abbi. “De hele bruiloft heeft zo’n 150.000 euro hebben gekost, maar iedereen heeft zijn of haar diensten gratis aangeboden.”

De ceremonie werd gehouden in Rudding Park en is uitgevoerd volgens de richtlijnen van het ‘Guinness Book of World Records’. Ongeveer 20 mensen waren alleen gast op de bruiloft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordbruiloft: 130 bruidsmeisjes, 103 bruidsjonkers
Sluiten