Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 2 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Laatste wens van doodzieke tiener gaat in vervulling

De 15-jarige Jak Trueman uit Schotland heeft terminale kanker en weet dat hij nog maar een aantal dagen te leven heeft. Het was zijn grote wens om zijn vriendinnetje mee te nemen naar het schoolbal. Slechts tien minuten hield de dappere jongen het vol en de tranen vloeiden rijkelijk, maar de wens van Jak is in vervulling gegaan: hij nam zijn meisje mee naar het bal.

Leven van minuut tot minuut

In augustus vorig jaar werd bij Jak een T-cellymfoom geconstateerd en inmiddels heeft de kanker zich verspreid door zijn hele lichaam, zo schrijft Daily Mirror. ‘’We leven van uur tot uur en van minuut tot minuut’’, aldus Jak’s moeder Allison.

Jak is al bijna twee jaar samen met zijn vriendin Hannah (14). De tiener wilde niets liever dan haar vergezellen bij het schoolbal, maar de toestand van de doodzieke tiener verslechterde elke dag.

Lees ook: Wens van doodzieke vrouw komt uit door zus

Het is dan ook een wonder dat het Jak gelukt is om met Hannah mee te gaan naar het bal op hun school West Calder High. Hij hield het volgens zijn moeder echter niet lang vol. ‘’Door moed en vastberadenheid slaagde hij erin om tien minuten aanwezig te zijn op het schoolbal.’’

Team Jak

Op de Facebookpagina Jak’s Journey houdt Jak zijn volgers op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom zijn ziekte. Zijn wens om Hannah mee te nemen naar het bal is inmiddels uitgekomen, maar de moedige tiener is nog niet klaar. Hij wil geld ophalen om zijn eigen goede doel ‘Team Jak’ te starten. Daarmee wil hij dan geld ophalen om jongeren die vechten tegen kanker te steunen. Tot nu toe heeft Jak al zo’n 44.000 euro ontvangen van mensen over de hele wereld.

Well Jak made it for ten minutes to the ball with his beautiful princess. I believe the night was a complete success…

Gepostet von Jak's Journey am Samstag, 31. Januar 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Laatste wens van doodzieke tiener gaat in vervulling
Sluiten