Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 5 feb 2015 / 09:55 uur

‘Hoe meer emoji je gebruikt, hoe meer seks je hebt’

Single en zin in een verzetje? Dan is het aan te raden veel emoji te gebruiken in je tekstberichten. Uit de jaarlijkse dating survey van match.com blijkt dat mensen die meer emoji gebruiken in tekstberichten, een meer actief seksleven hebben.

Meer emoji, meer seks

In Amerika houdt match.com jaarlijks een survey onder singles. In totaal vulden 5.675 singles, wiens demografische kenmerken representatief waren voor de Amerikaanse populatie, de survey in. De conclusie was dat de mensen die meer seks hadden, vaker emoji gebruikten.

Lees ook: Urologen: Vrouw bovenop zorgt vaakst voor penisbreuk

“Het bleek dat 54% van de emoji-gebruikers in 2014 seks heeft gehad, tegenover 31% van de singles die geen emoji gebruiken”, vertelt Helen Fisher, biologisch antropoloog aan de Rutgers University, aan TIME. Verder bleek dat de hoeveelheid seks toenam, naarmate de ondervraagden meer emoji gebruikten. Volgens de woensdag gepresenteerde data gaat deze theorie op voor mannen en vrouwen in de 20, 30 en 40.

Meer daten, vaker trouwen

Mensen die veel emoji gebruiken hebben overigens niet alleen meer seks. “Ze gaan ook vaker op date en hebben twee keer zoveel kans te trouwen”, weet Fisher. “62 procent van de emoji-gebruikers wil trouwen, bij mensen die nooit emoji gebruiken is dat maar 30%.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hoe meer emoji je gebruikt, hoe meer seks je hebt’
Sluiten