Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Heldin zamelt fortuin in voor mishandelde bejaarde

De 67-jarige Alan Barnes uit het Britse Gateshead die vorige week is overvallen en mishandeld toen hij zijn vuilnis buitenzette, kan een nieuw huis kopen doordat er omgerekend al ongeveer 380.000 euro voor hem is ingezameld.
De inzamelactie is een uit de hand gelopen initiatief van de 21-jarige schoonheidssalonmedewerkster Katie Cutler, die het erg te doen had met de gehandicapte bejaarde die geboren is met een groeistoornis.

Toen ze het nieuws van de laffe overval vernam, besloot Cutler direct om een online actie te starten. Haar doel was om omgerekend 660 euro in te zamelen, zodat de kosten van Barnes gedekt konden worden. Nu, vier dagen later, is er door meer dan 22.000 mensen wereldwijd al bijna 4 ton ingezameld.

Lees ook: Hartverwarmende foto van bejaarde en asielkat
Lees ook: Scholieren redden bejaarde man uit vijver

“Ik weet dat er goede mensen op de wereld bestaan, ook na wat me vorige week is overkomen”, zegt Barnes tegen Daily Mail. “Er wordt wel eens negatief gepraat over de jeugd van tegenwoordig, maar wat deze meid voor mij heeft gedaan, is het mooiste wat me ooit is overkomen.”

Barnes is van plan zijn geld te besteden aan een nieuw huis, zodat hij niet meer angstig hoeft te zijn en dagelijks wordt geconfronteerd met de traumatische ervaring. Hij zal genoeg geld overhouden, want van verschillende bedrijven heeft hij onder meer al een gratis keuken, badkamer en serre aangeboden gekregen.

Ontmoeting

De BBC regelde een ontmoeting tussen Barnes en Cutler, die in dit filmpje is te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heldin zamelt fortuin in voor mishandelde bejaarde
Sluiten