Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 9 feb 2015 / 09:38 uur

‘Gezicht scheren bezorgt vrouwen betere huid’

Onder beautyliefhebbers, en eigenlijk onder het grootste deel van de vrouwen, is het scheren van je gezicht een doodzonde. Toch zijn er vrouwen die dit wel doen. Dermatologen steunen hen daarin en brengen hiervoor steeds meer producten op de markt, dat meldt The Daily Mail.

Doodzonde

Vrouwen zien het scheren van het gezicht vaak als een doodzonde. Niet voor niets wordt je haar dikker, donkerder en sterker wanneer je je benen scheert. Het scheren van je gezicht lijkt dan ook op vragen om problemen. Volgens dermatologen is het idee echter heel zo gek nog niet.

Lees ook: Schoonheidsideaal van vrouwenlichamen door de jaren

De 46-jarige Angela Garvin is zeer enthousiast. “Het is goedkoop, kost maar seconden en irriteert mijn huid niet, in tegenstelling tot laseren en waxen”, aldus Angela. “De claim dat gezichtshaar dikker en donkerder terugkeert, is een fabel. Sterker nog: de huid van Garvin is verbeterd. “Opmaken gaat gelijkmatiger en gemakkelijker, producten absorberen beter en mijn huid is in geweldige conditie. Het is vloeiender en helderder dan in de jaren hiervoor.”

Anti-aging

“Vanuit het oogpunt van anti-aging, heeft scheren inderdaad enig effect”, bevestigt dokter Michael Prager. “Het is als een milde vorm van microdermabrasion, het stimuleert de productie van collageen, wat rimpels vermindert.” Bovendien ontkracht Prager het idee dat haar dikker teruggroeit. “Het idee dat scheren invloed heeft op de hergroei, is onjuist.”

Volgens dermatoloog Neal Schultz is scheren zelfs de reden dat mannen er op latere leeftijd beter uitzien dan vrouwen. “Veel mannen scheren hun gezicht en exfoliëren daarmee tweederde van hun gezicht. Hierbij worden oude, beschadigde en vervuilde huidcellen vervangen door verse en jonge huidcellen”, vertelt hij. “Dat is de reden dat de huid van mannen in de 30 en 40 er vaak beter uitziet dan bij vrouwen in diezelfde leeftijd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Gezicht scheren bezorgt vrouwen betere huid’
Sluiten