Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 9 feb 2015 / 09:30 uur

Dé festivalaccessoire van dit jaar: een smokkelboxer

Fervente festivalgangers zullen het herkennen. Dat chronische gebrek aan ruimte voor je portemonnee, je muntjes, je zonnebrand, je sigaretten en je telefoon. Een broek heeft immers maar zoveel zakken. Een groep Amsterdammers vond dat zó vervelend dat ze er een doekje voor het bloeden voor maakten: een onderbroek met een verborgen zakje. De Happy Smuggler.

Het idee schoot wortel op een voorbije editie van Lowlands, zo vertelt Henk-Jan, één van de bedenkers, aan Vice. “Een vriend van me wilde iets opbergen in zijn onderbroek – ik geloof een Labello ofzo – en hij zat dat met allemaal tape aan de binnenkant vast te tapen. Wat een ellende, dachten we toen, waarom bestaat er niet een fatsoenlijke onderbroek, waarin je een vakje hebt? Een onderbroek waar je dingen in mee kan nemen.

Kickstarter

De bedenkers proberen nu op crowfundwebsite Kickstarter geld in te zamelen om de Happy Smuggler daadwerkelijk uit te brengen. Tot nu toe zijn er enkel prototypes verkocht. “We hebben heel lang met het idee rondgelopen, totdat we een Irakees vonden in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt met een groot naai-atelier, die ons heeft geholpen met het ontwerp. De eerste tweehonderd Happy Smugglers die we hadden, waren we binnen een paar weken kwijt”, aldus medebedenker Eric.

Ze willen 20.000 euro ophalen. "We hebben minstens 20.000 euro nodig, dan kunnen we de Happy Smugglers op grotere schaal lanceren. We hopen natuurlijk dat we dat bij elkaar krijgen, maar we denken dat dat wel gaat lukken als we de reacties om ons heen een beetje peilen", aldus Henk-Jan.

Drugs

Een cynicus denkt bij verborgen vakjes en festivals direct aan drugs. Maar: "daar is hij absoluut niet voor bedoeld. Drugs zijn overal en je kunt dat niet stoppen, maar wij zouden het erg jammer vinden als onze onderbroek voor illegale zaken werd gebruikt", zegt Eric. "Ja, dat zou echt afbreuk doen aan ons merk", voegt Henk-Jan daar droogjes aan toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dé festivalaccessoire van dit jaar: een smokkelboxer
Sluiten