Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 28 feb 2015 / 14:35 uur

Dakloze uit Vaticaanstad tussen bisschoppen begraven

Een dakloze man is na zijn overlijden op een wel heel bijzondere plek begraven. De man zwierf altijd door de straten rond de Sint-Pietersbasiliek. Zijn laatste rustplaats bevindt zich nu tussen de bisschoppen. Dat meldt The Huffington Post.

Koude decembernacht

Willy Herteller, een 80-jarige Vlaming, overleed vorig jaar in de koude nacht van 12 december. De man werd bijgezet op het kerkhof Teutonic, een middeleeuwse Duitse begraafplaats in Vaticaanstad, waar doorgaans geestelijken en aristocraten worden begraven.

Paus Franciscus was niet betrokken bij de begrafenis, maar het besluit komt wel overeen met zijn benadrukking van sociale rechtvaardigheid en het verwelkomen van minderbedeelden.

Bekende

Volgens Vatican Radio was Herteller een “bekend gezicht” voor mensen in Vaticaanstad. Leden van de clerus zouden hem regelmatig voedsel hebben gebracht. “Meer dan 25 jaar woonde hij de mis van 07:00 uur bij”, weet Bruno Silvestrini, pastoor van de Sint Anna-kerk. “Hij was heel open en had heel veel vrienden. Hij sprak veel met jongere mensen, over de Heer, over de paus. Hij nodigde hen uit om met hem de eucharistie te vieren.”

Kerkleden hebben meerdere malen geprobeerd de man aan een permanente woonplek te helpen, maar hij kwam steevast weer op straat terecht. Op 12 december overleed hij, vermoedelijk door onderkoeling.

De begrafenis, die plaatsvond op 9 januari, zou zijn betaald door een Duits sprekende familie, die anoniem wil blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dakloze uit Vaticaanstad tussen bisschoppen begraven
Sluiten