Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 28 feb 2015 / 14:58 uur

Brandweer redt na 4 uur op ijs gestrande hond

Toen een hond op het ijs strandde in het Michigan-meer, ging een team van brandweerlieden aan de slag om de viervoeter in veiligheid te brengen. Dat lukte, maar het ging niet zonder slag of stoot. Liefst 4 uur duurde de reddingsoperatie, meldt Fox6now.

Angstige uren

Wanneer een fotograaf de 2-jarige Genevieve niet had gezien had het zomaar anders afgelopen. Toen de viervoeter ’s ochtends werd uitgelaten, rende ze weg. Na zo’n 24 angstige uren is ze weer veilig thuis.

Het dier was gestrand op een blok ijs, zo’n 45 meter van de kust. “De hond ontweek de redders tijdens een groot deel van de reddingsoperatie”, aldus Robert Schmidt namens de brandweer.

Redding

De brandweerlieden waren echter vastberaden om Genevieve te redden. Ze werkten zo’n vier uur lang in de bittere kou, maar slaagden er uiteindelijk wel in de pup gezond en wel terug aan land te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brandweer redt na 4 uur op ijs gestrande hond
Sluiten