Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 7 feb 2015

Beeldig: Moskee bezet in Leiden

De Al Hijra-moskee aan de Ter Haarkade in Leiden is zaterdagochtend een korte tijd bezet geweest door rechtse activitsten van een groep genaamd het Identitair Bezeten. De moskee, die overigens nog in aanbouw is, werd behangen met spanddoeken met teksten als ‘Stop de Islam’.

Volgens een woordvoerster van de politie ging het om een vijftal mensen die op het dak van de moskee die in aanbouw is waren geklommen. "Ze waren op afgesloten terrein dus hebben we ze meegenomen", aldus de woordvoerster. Het is nog onbekend wat voor een gevolgen deze ‘bezetting’ heeft voor de activisten.

Lees ook: Moskee in Leiden voor korte tijd bezet

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) heeft zaterdag geschokt gereageerd op de ‘bezetting’ van een moskee in aanbouw in Leiden. Volgens de raad groeit onder islamitische burgers de angst voor toename van agressieve aanvallen op moslims en moskeeën. De RMMN herinnert de regering aan de toezegging om werk te maken van de bescherming van moslims en hun instellingen.

Lees ook: Raad van Moskeeën geschokt door anti-islamactie

Elke avond selecteert de redactie van Dagblad Metro de mooiste foto’s die een beeld schetsen van de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beeldig: Moskee bezet in Leiden
Sluiten