Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 21 feb 2015 / 10:30 uur

Armeniërs woest op Starbucks om poster

De Armeense gemeenschap in de Amerikaanse stad Los Angeles is woest op koffieketen Starbucks. Het bedrijf had voor een reclamecampagne posters gemaakt waarop vrouwen in traditionele Armeense kledij te zien waren. Echter, boven de vrouwen zweefden ballonnen met de Turkse vlag erop.

Lees ook: Experiment Starbucks: koffie met de smaak van Guinness

Dit viel, gezien de slechte relatie tussen de landen, helemaal verkeerd, schrijft Het Laatste Nieuws. Op internet werd opgeroepen Starbucks te boycotten, waarna de koffieketen direct de posters verwijderde.

Excuses

"Eén van de kerntaken van ons bedrijf is de verbondenheid met de lokale gemeenschap. We proberen dit dan ook in elk filiaal uit te stralen," aldus een woordvoerder. "Hier hebben we de plank echter finaal misgeslagen." Starbucks heeft inmiddels excuses aangeboden aan alle klanten die zich beledigd voelden.

Lees ook: Video: Dit is waarom Starbucks onze naam verkeerd schrijft

Genocide

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn tussen enkele honderdduizenden en een miljoen Armeniërs omgekomen tijdens een genocide door het Ottomaanse Rijk. Turkije ontkent deze volkerenmoord tot op de dag van vandaag officieel nog steeds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Armeniërs woest op Starbucks om poster
Sluiten