Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Wonderpil maakt afvallen makkelijk

Er is één goed voornemen dat elk jaar weer terugkomt: afvallen. Veel mensen gooien halverwege januari de handdoek alweer in de ring, maar daar hebben wetenschappers van het Salk Institute in Amerika nu een oplossing voor bedacht. Zij hebben namelijk een wonderpil ontwikkeld die je het gevoel geeft dat je gegeten hebt, terwijl je nog geen calorie hebt binnengekregen.

Lees ook: Brits koppel ‘te dik om te werken’

Volgens de wetenschappers val je door het slikken van de pil af, omdat deze de functie van gal overneemt. ‘’Gal is een stofje dat je lichaam een seintje geeft wanneer je iets hebt gegeten. Wij realiseerden ons dat we een pil konden ontwikkelen die dat signaal ook afgeeft, zonder dat de pil calorieën bevat. Je lichaam verbrandt dan vet en omdat er bij het slikken van de pil geen nieuwe calorieën binnenkomen, begin je af te vallen’’, aldus Ronald Evans van het Salk Institute.

Muizen

De onderzoekers ontdekten de werking van de revolutionaire pil door het middel te testen op muizen. De tests lieten zien dat de obesitasmuizen gewicht en lichaamsvet verloren, daarnaast werd hun cholesterolgehalte lager.

Lees ook: Vrouw kan niet in bad bevallen, valt 45 kilo af

De pil is nu alleen nog maar uitgetest op muizen, maar over een jaar of twee hopen wetenschappers de wonderpil te testen op mensen. Het is nog maar afwachten of die bij mensen dan net zo goed werkt als bij muizen. En als het middel blijkt te werken voor mensen, is het de vraag of de maaltijdvervangende pil op de markt gebracht zal worden. Erg gezond is het natuurlijk niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wonderpil maakt afvallen makkelijk
Sluiten