Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 19 jan 2015 / 18:40 uur

Wetenschappertje (15) sloopt mooie grill met vuur

Elke puber gaat door een fase waarin hij/zij (vaker hij) dingen voor de lol in de fik steekt. Zo ook de vijftienjarige Tyler Barlow, hoewel hij het aloude fikkie stoken naar een niveautje hoger brengt.

Samen met twee assistenten mixt Tyler rood ijzeroxide met aluminiumpoeder. Die twee poeders samen maken thermiet, een stofje dat extreem hoge temperaturen (tegen de 2500 graden Celsius) bereikt als het aangestoken wordt.

Eerst vallen twee onschuldige pannen ten prooi aan de vuurdrift van Tyler, maar daarna legt hij zijn overgebleven thermiet op een grote grill en steekt het spul aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wetenschappertje (15) sloopt mooie grill met vuur
Sluiten