Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Wens van doodzieke vrouw komt uit door zus

De terminaal zieke 89-jarige Marie van der Westerlaken uit Den Bosch had nog maar één wens: haar paard Courage nog een keer zien. Haar zus Alexia bezorgde haar de verrassing van haar leven. Dat meldt Omroep Brabant.

Na de dood van haar man een jaar geleden kon Van der Westerlaken niet meer voor haar paard zorgen. Courage werd aan Dressuurstal Schellekens in Best geschonken, zodat verstandelijk gehandicapten op het dier konden gaan rijden.

Laatste wens

Dit viel Van der Westerlaken erg zwaar. Niet veel later hoorde de 89-jarige vrouw dat ze een terminale vorm van darmkanker heeft. Ze had niet lang meer te leven. Van der Westerlakens zus vond het verschrikkelijk om te zien hoe slecht het met haar zus ging en besloot Stichting Ambulancewens, een stichting die laatste wensen van terminaal zieke patiënten in vervulling laat gaan, te bellen.

Lees ook: De 10 meest hartverwarmende verhalen van 2014

Met de stichting en het ziekenhuis waar Van der Westerlaken moet verblijven, werd geregeld dat ze Courage kon bezoeken in de stal. “Ze was zó blij, zo gelukkig. Ze is zo dol op dat paard. Dat ze hem eindelijk weer kon zien, deed haar heel veel. En ons ook”, aldus Alexia, Van der Westerlakens zus tegen Omroep Brabant. “Ze stopte maar niet met aaien.”

In vervulling
Eenmaal terug in het ziekenhuis raakte Van der Westerlaken niet uitgepraat. Haar allerlaatste wens was uitgekomen. “Ze zei tegen me: ‘ik ben nu klaar om dood te gaan’.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wens van doodzieke vrouw komt uit door zus
Sluiten