Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 23 jan 2015

Wauw: Blinde moeder ziet baby voor het eerst

Mensen die niets zien, kunnen dat tegenwoordig steeds vaker met dank aan speciale brillen. Op de redactie zien we dan ook regelmatig prachtige videobeelden opduiken van mensen die voor het eerst in hun leven kunnen zien. Deze week was er een baby die haar moeder voor het eerst zag en een veteraan die zijn zicht na twintig jaar weer terughad.

Zoontje

Ook deze video is wat ons betreft heel bijzonder. Op de beelden is Kathy Beitz te zien. Kathy is al van kinds af aan blind. Toen ze zwanger raakte van haar zoon was het haar grote wens om hem te kunnen zien. Het bedrijf eSight Corporation, een bedrijf dat speciale brillen vervaardigt zodat blinde mensen weer kunnen zien, leende haar een bril voor de grote dag.

Lees ook: Blinde man ziet weer na 20 jaar

Haar oudere zus Yvonne Felix, ook blind, plaatste een video online van het moment waarop Beitz haar zoontje voor het eerst ziet. En de beelden zijn ongelooflijk ontroerend. “Dat de eerste baby die ik te zien krijg mijn eigen kind is, is echt overweldigend”, liet de dolgelukkige Beitz weten in een reactie. “Zelfs het beeld dat mijn man naar hem keek, gaf al een geweldig gevoel.”

Lees ook: Bijna blind meisje ziet moeder voor het eerst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wauw: Blinde moeder ziet baby voor het eerst
Sluiten