Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 27 jan 2015

Vrouw kon geen kinderen krijgen, heeft 150 nazaten

Een vrouw die werd verteld dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen, heeft nu moeite de groei van haar gezin bij te houden. Ze heeft inmiddels 150 kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen. Dat meldt swns.com.

Reumatische koorts

De 88-jarige Emma Derrick had als kind meerdere malen last van reumatische koorts, waardoor ze niet groter werd dan 142 centimeter. Doktoren zeiden haar dat ze nooit een kind zou kunnen baren. Samen met haar man Dennis kreeg ze er uiteindelijk 14.

Lees ook: Zusjes kwartier na elkaar bevallen

Meer dan 70 jaar later heeft haar nageslacht zich steeds verder vermenigvuld. Zij hebben inmiddels partners en kinderen gekregen. En sommige van die kinderen hebben inmiddels ook weer kinderen gehad. In totaal heeft de vrouw nu 14 kinderen, 65 kleinkinderen, 90 achterkleinkinderen en 3 achter-achterkleinkinderen.

Hou van iedereen

Voorlopig lijkt er, met achterkleinkind nummer vier onderweg, geen eind aan te komen. “De doktoren vertelden me dat als ik erin slaagde 1 baby te krijgen, ik er ook 10 zou kunnen krijgen. Dat heb ik bewezen”, aldus de troste moeder, oma en overgrootoma. “Het is inmiddels moeilijk alles bij te houden, maar ik hou van iedereen. Ik zou geen van hen willen veranderen.” De vrouw benadrukt dat familie om je heen hebben het belangrijkste is in het leven.

In haar tienerjaren leed Emma drie keer aan reumatische koorts en doktoren vertelden haar ouders dat het onwaarschijnlijk was dat ze ooit kinderen zou kunnen krijgen. Emma bewees het tegendeel. Ze woont nu in Knowle, Bristol, en wordt in haar woning omgeven door tientallen foto’s, die de enorme omvang van haar familie aantonen.

Allemaal wonderen

“Ik ben op mijn zestiende getrouwd, maar heb tot mijn 21ste geen kinderen gekregen. We zijn niet bewust bezig geweest het tegendeel van de artsen te bewijzen, het gebeurde gewoon”, vertelt Emma. “Het zijn allemaal wonderen. Ik heb gebeden voor een baby en mijn gebeden zijn verhoord.”

Toch is een grote familie niet alleen maar positief. De bejaarde vrouw overleefde twee van haar kinderen en een derde, Emma, werd doodgeboren. “Natuurlijk zijn er ook minder goede tijden geweest, maar ik heb altijd geleerd je te focussen op de goede tijden.”

Lees ook: Moeder bevallen van bijzondere vierling

Hoewel Emma nog altijd heel helder van geest is, heeft ze moeite alle namen van haar 65 kleinkinderen te onthouden en heeft ze opgegeven haar achterkleinkinderen nauwlettend in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw kon geen kinderen krijgen, heeft 150 nazaten
Sluiten