Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 2 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

Vader redt verloren zoon uit zee

De 21-jarige Benji Baker raakte onlangs in de problemen toen hij aan het kajakken was. Hij werd door een man uit het water gehaald. Het bleek zijn vader te zijn, die hij 13 jaar lang niet gezien had. Dat meldt The Mirror.

13 jaar

Phil Baker stond wat nerveus op het strand. Hij zou zijn zoon voor het eerst in 13 jaar weer in de armen sluiten. Terwijl hij wat over het zand liep te ijsberen, zag hij kajakkers, die in de problemen waren geraakt. Hij dacht geen moment na en rende het water in.

Toen hij de rillende, half bewusteloze jongen naar de kant bracht, herkende hij hem plotseling. “Ik keek naar zijn gezicht en opeens viel me iets op. Die bruine ogen waren zeer vertrouwd”, vertelt Phil. “Toen wist ik het. Die ‘vreemdeling’ was mijn zoon.”

Phil had enkel nog wat foto’s van zijn zoon van toen hij acht jaar oud was, maar toch herkende hij de jongen. Hij vroeg de instructeur naar de naam van de jongen. Toen hij reageerde met “Benji” bestond er voor Phil geen twijfel meer. “Ik ben het, je vader. Het komt goed”, zei hij tegen de jongen nadat hij zijn ademhaling en pols had gecontroleerd.

Herkenning

Voor Benji was het extra bijzonder gered te worden door zijn verloren vader. “Alles wat ik nog weet is dat ik wakker werd op het strand en mijn vader zag”, vertelt hij. “Ik herkende zijn gezicht direct.”

Benji werd geboren in Australië, waar Phil en zijn toenmalige partner Jacquie Blake vanuit het Verenigd Koninkrijk naartoe waren verhuisd. Het stel ging uit elkaar toen Benji drie jaar was en Jacquie nam de jongen mee terug naar Europa, naar het Britse Haslemere. Phil zag zijn zoon in de daaropvolgende vijf jaar maar af en toe. Ze hielden vooral contact via emails en verjaardagskaarten, maar uiteindelijk verwaterde dat.

Epileptische aanvallen

Een paar jaar later, toen Benji 12 was, kreeg hij last van epileptische aanvallen. Rond zijn vijfde had hij bijna dagelijks een aanval, maar in de loop der jaren werd dat weer minder. Nu gebeurt dat alleen nog wanneer Benji zich gestresst voelt. Dat was ook het geval toen hij zijn vader na dertien jaar weer zou ontmoeten. “Ik heb de neiging om een aanval te krijgen als ik moe of gestresst ben, maar dat gebeurt niet altijd. In dit geval kreeg ik een aanval omdat ik mijn vader die avond zou ontmoeten. Ik was erg nerveus”, verklaart Benji.

Doordat Benji zich op het water bevond was de aanval zeer beangstigend. Gelukkig voor hem was zijn vriendin Kathryn Wisnan (20) bij hem. Benji werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij snel herstelde. Nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen besloot hij het formele dinertje met zijn vader te laten voor wat het is en nam hij hem mee om wat te gaan drinken met een paar van zijn vrienden.

Benji en Kathryn wonen momenteel in Nederland. Hij werkt in een callcenter, zij studeert aan de universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vader redt verloren zoon uit zee
Sluiten