Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 6 jan 2015

Transgender tiener deelt verjaardagsfoto’s

Milo is een 15-jarige transgender jongen, die bij elke verjaardag een speciale pannenkoek (in de vorm van zijn leeftijd) krijgt van zijn ouders. Nu Milo zijn ‘coming-out’ heeft gehad, heeft hij deze verjaardagsfoto’s gedeeld via Tumblr. Hij hoopt dat zijn verhaal een inspiratiebron is voor andere transgenders.

Steun

“Mijn familie heeft me heel erg gesteund (ik heb heel veel geluk)”, zo schrijft hij. Bij de foto’s plaatste hij de volgende boodschap: “Sommige kleine meisjes zijn geen kleine meisjes. Het duurt alleen even voor ze zich dat realiseren”, stelt hij.

Lees ook: Hartverscheurende afscheidsbrief 17-jarige Leelah

“Ik heb mijn familie vorig jaar verteld dat ik transgender ben. Het heeft mijn leven gered”, vervolgt Milo. “Wat je op de foto niet kunt zien, was mijn veertiende levensjaar een slecht jaar voor mij. Voor elk kind dat zich zo voelt als ik, heb geduld, want op een dag zul je je realiseren dat het het wachten waard is. Ik weet dat iedereen dat zegt, maar het is waar. Het wordt beter.”

Massaal bekeken

De post van Milo werd zondag geplaatst. Op het moment van schrijven hebben al ruim 170.000 mensen de foto’s bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Transgender tiener deelt verjaardagsfoto’s
Sluiten