Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 20 jan 2015 / 22:11 uur

Tiener begint printerbedrijf om blinden te helpen

Een 13-jarig jongetje uit de Amerikaanse staat Californië is een bedrijf gestart om het leven voor blinde mensen een stukje gemakkelijker te maken. Shubham Banerjee, zoals het slimme ventje heet, maakt betaalbare printers die teksten in braille uit kunnen printen.
Banarjee maakte vorige jaar een LEGO-versie voor een project op zijn school, nadat hij erachter was gekomen dat de goedkoopste brailleprinter zo’n 2000 euro kost. “Ik schrok me dood toen ik de prijs van de goedkoopste brailleprinter zag”, zegt hij. Hij ontwierp de printer met een Lego Mindstorms EV3-kit.

Nu is zijn doel om een printer te ontwikkelen die ongeveer 300 euro kost. "Ik doe dit om blinde mensen te helpen", zegt het jongetje, dat in Silicon Valley woont. Nadat de Braigo – een combinatie tussen braille en LEGO – vele prijzen won en steun kreeg van de blindengemeenschap, besloot Banarjee om Braigo Labs te starten. Zijn vader, ingenieur bij Intel, heeft een investering gedaan van 30.000 euro.

Omdat de tiener te jong is om CEO te zijn van zijn eigen bedrijf, neemt zijn moeder de honneurs waar,schrijft Huffington Post. Wanneer de Braigo 2.0, zoals de printer gaat heten, op de markt komt is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tiener begint printerbedrijf om blinden te helpen
Sluiten