Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 16 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Tele2 laat Niels lang zitten met haperende tv

In de consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Case

Niels van de Water (Zoetermeer) ligt maanden met Tele2 in de clinch over zijn haperende tv. Hij neemt diverse keren telefonisch contact op met Tele2. Van afstand worden zijn modem en decoder bekeken. Die werken prima. Maar daar trekt zijn tv zich helaas niets van aan. Tele2 stelt voor om een monteur te sturen. Een geschikt moment voor dat bezoek wordt echter niet gevonden. Contact met Tele2 via Facebook zet evenmin zoden aan de dijk.

Niels’ voorstel om zijn tweede decoder retour te sturen, vindt geen gehoor. Niels: “In mijn woning is het niet mogelijk om dit tweede modem aan te sluiten. Dus wat moet ik ermee? Dat modem heb ik slechts één keer gebruikt om te zien of er verbetering optrad. Dat bleek niet zo te zijn. Maar Tele2 weigert het modem terug te nemen. Gevoelsmatig word ik aan het lijntje gehouden met algemeenheden en nutteloze informatie. Hopelijk kan Van Klacht Naar Pluim? me helpen deze impasse te doorbreken.”

Contact met Tele2

Onze hotline met Tele2 is in eerste instantie niet zo hot. De feestdagen rondom de jaarwisseling zijn daar debet aan. Maar op 5 januari 2015 hebben we beet. Tele2 betreurt dat er niet sneller een oplossing kwam. Wél heeft Tele2 onderzoek gedaan naar de snelheid en stabiliteit van de verbinding (tot aan het modem). Die is goed genoeg om succesvol tv-diensten te leveren. Maar Niels wil van zijn Tele2 tv-abonnement af. Tele2 gaat hiermee akkoord. En scheldt de twee openstaande (door Niels gestorneerde) facturen (bij elkaar 92 euro) kwijt. Bovendien ontvangt Niels 45 euro abonnementsgeld retour voor de (nooit gebruikte) extra decoder. Missie geslaagd.

Reactie Tele2

“Het laatste wat we willen, is het geduld van onze klanten op de proef stellen of ze laten betalen voor diensten die ze niet gebruiken. Bij Niels is dit in eerste instantie wel gebeurd. Dat vinden we ongelofelijk vervelend. Maar gelukkig zijn we er vorige week alsnog samen uitgekomen.”

Juryrapport

Tele2 heeft Niels onnodig lang laten bungelen met zijn klacht. Dat doet afbreuk aan de nu geboden (Pluimwaardige) oplossing.

Spotlights op jouw klacht of Pluim?

Wil je ook spotlights op je klacht? Of heb je een spontane Pluim voor ondervonden klantvriendelijkheid in petto?Mail dan naar: [email protected]

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van 35 euro) van deze week gaat naar Niels van de Water (Zoetermeer).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tele2 laat Niels lang zitten met haperende tv
Sluiten