Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 16 jan 2015 / 10:55 uur

Snoezig jochie (2) drumt Foo Fighters

Wie heeft het tijdens een muziekles op school niet geprobeerd? Eventjes achter het drumstel kruipen en je Josh Freese, Steve Gadd of Chad Smith voelen.

Het ziet er vrij gemakkelijk uit, maar in de praktijk blijkt het nog knap lastig om dat getrommel met de stokken onder de knie te krijgen. Daar heeft de 2-jarige Jaxon dus helemaal geen moeite mee. De kleuter drumt met ‘gemak’ een nummertje van Foo Fighters mee. Standing on the Edge van The Browning? Ook geen probleem.

Talent

Affiniteit met het slagwerkinstrument heeft de kleine Jaxon overigens niet van een vreemde. Zijn vader Justin kan namelijk ook een aardig robbertje drummen. Enkele maanden geleden kroop Justin achter zijn drumstel en tot zijn verbazing wilde zijn zoontje ook graag meedrummen. De rest is geschiedenis.

Het nummer The Pretender start met een kleine 20 seconden waarin zanger Dave Grohl zijn stem laat horen. Blijkt Jaxon ook nog eens in het bezit te zijn van een gouden keeltje, want de tekst blèrt hij zonder problemen mee, waarna hij zijn drumkunsten vertoont. Goed, misschien niet helemaal foutloos, maar voor die leeftijd een knappe prestatie!

Mocht je je druk maken over het harde geluid dat drummen veroorzaakt; maak je geen zorgen. Pa Justin: “Het is een elektronische drumkit en daardoor is het volume niet erg hoog. Het geluid is enkel hard, omdat de speaker naast mijn telefoon staat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snoezig jochie (2) drumt Foo Fighters
Sluiten