Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 29 jan 2015

Simpel Kickstarter-project levert miljoenen op

Toen Elan Lee, Matthew Inman en Shane Small drie weken geleden een project presenteerden op kickstarter, hoopten ze dat ze op 20 februari 10.000 dollar (bijna 9.000 euro) binnen zouden hebben. Al snel bleek dat ze wat te bescheiden waren in hun verwachting. In 20 minuten was dat bedrag al bereikt.

Simpel kaartspel

Daar bleef het niet bij: in minder dan een uur stond de teller al op 100.000 dollar (bijna 90.000 euro) en drie weken later is het bedrag opgelopen tot ruim 4,5 miljoen dollar (zo’n 4 miljoen euro). En dat alles voor een simpel kaartspelletje.

De drie heren bedachten een kaartspel genaamd ‘Exploding Kittens’. Het spel wordt omschreven als "een spel voor mensen die gek zijn op katten en explosies en laserstralen, en soms geiten”. Het is een variant op Roussische roulette: de spelers trekken kaartjes, tot iemand de kaart pakt met de exploderende kat. Diegene verliest het spel.

Meeste geldschieters

Andere projecten hebben meer geld opgeleverd, maar ‘Exploding Kittens’ heeft de meeste geldschieters. Op het moment van schrijven zijn dat er al 116.163.

De basisversie van het spel bestaat uit 56 kaarten en kan voor 20 dollar (17,75 euro) worden verkregen op Kickstarter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Simpel Kickstarter-project levert miljoenen op
Sluiten