Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Schattig: Dieren tellen in de dierentuin

Aan het begin van het jaar wil iedereen graag met een goede boekhouding beginnen. Zo ook de dierentuin van Londen, waar traditiegetrouw de eerste maand van het jaar alle dieren worden geteld.

De dierenverzorgers moeten in totaal 750 (!) verschillende diersoorten tellen. En dat is geen senicure: Tel maar eens alle vissen in het aquarium of vind tussen al het gefladder de flamingo’s. Pinguïns, Sumatraanse tijgers en slakken: alle dieren komen aan bod.

Bekijk ook: Video: Biggetje loopt over spekgladde weg

Overigens is de Engelse dierentuin niet de enige in Europa die druk bezig is met hoofdjes tellen. Dierentuinen zijn namelijk verplicht om alle aantallen door te geven aan het International Species Information System, een stichting die registreert hoeveel dieren er per dierentuin aanwezig zijn en zich inzet voor het behoud van bedreigde dieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schattig: Dieren tellen in de dierentuin
Sluiten