Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 5 jan 2015 / 14:15 uur

Prachtige ijssculpturen op festival in China

De bittere winters van de Chinese stad Harbin, in de uiterst noordelijke provincie Heilongjiang, blijken toch niet helemaal een nadeel te zijn. Maandag opende het jaarlijkste ijssculpturenfestival. Het festival trekt vele toeristen die zich massaal vergapen aan de immense ijssculpturen.

Een locomotief met wagons op ware grootte, inclusief ijzige rookwolken, lijkt door de straten van Harbin te rijden. Een aantal enorme ijskastelen vult de woningbouw aan. De bezoekers kunnen dwalen door een ijslabyrint, van ijsglijbanen afroetsjen of ’s avonds een lichtshow bewonderen.

Het festival bestaat al sinds 1963 en geldt tegenwoordig als de meest imposante verzameling ijssculpturen ter wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Prachtige ijssculpturen op festival in China
Sluiten