Constance van Amstel
Constance van Amstel Good vibes 12 jan 2015

Onderzoek: Vrouw wil meer kinky seks

Als het aan de Nederlandse vrouw ligt, mag haar seksleven wel wat kinkier zijn. Driekwart geeft aan dat ze wel eens seks à la Fifty Shades of Grey zou willen. Dat blijkt althans uit een Grote Sex-enquête die vrouwenblad Cosmopolitan samen met mannenblad Esquire heeft gehouden onder 1051 vrouwen en 411 mannen.

Misverstand

De insteek van de enquête was: Hoe Fifty Shades of Grey is jouw seksleven echt? En hoe spannend zou je het willen hebben? Het blijkt dat de vrouw hierin de lat iets hoger legt dan de man. Sterker nog: 65 procent van de mannen denkt dat vrouwen niet in zijn voor meer kinky seks.

Juichen om handboeien

Heel wild zijn we in Nederland nog niet. 76 procent van de vrouwen geeft aan dat ze nog nooit kinky sex à la Fifty Shades of Grey heeft gehad en 73 procent van de mannen zegt het nooit met zijn partner over BDSM (Bondage & Discipline, Dominance & Submission en Sadism & Masochism) te hebben. Bijne driekwart van de vrouwen geeft echter wel aan hard te gaan juichen als haar sexpartner met handboeien zou komen aanzetten.

Afwisselen

Van de vrouwen geeft de helft aan dat ze wel graag door hém wordt gedomineerd in bed, 39 procent wisselt het graag af. Mannen hebben minder de behoefte om alleen maar dominant te zijn, want zeventig procent zegt: ‘We kunnen toch afwisselen?’ Kinky seks is niet iets wat de Nederlandse vrouw zomaar met iedereen wil doen. Driekwart geeft de voorkeur aan een vaste partner, een vijfde aan een minnaar en slechts 5 procent aan een scharrel.

De volledige uitslag van de Grote Sex-enquête staat in het februarinummer van Cosmopolitan.

Voor mensen die vast een voorproefje willen, binnenkort draait Fifty Shades of Grey de film in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onderzoek: Vrouw wil meer kinky seks
Sluiten