Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 jan 2015

Meisje gepest op Facebook, gemeenschap grijpt in

Toen een tiener op Facebook werd gepest om een foto van zichzelf in een jurk voor het schoolgala, reageerden buurtbewoners op hartverwarmende wijze. Dat meldt The Mirror.

Jurk voor schoolfeest

De 18-jarige Kristen Layne plaatste de afbeelding, nadat ze had besloten de glamoureuze jurk te verkopen. Ze had de jurk gedragen tijdens het schoolfeest voor de onderbouw op de White House High School in het Amerikaanse Tennessee.

Lees ook: Studente (22) pakt pestkop middelbare school geniaal terug

Op de foto was zijzelf te zien in de blauwe jurk. Met de verkoop hoopte ze geld op te halen voor een nieuwe jurk voor het senior schoolfeest. De bezoekers van de For Sale in Sumner County, TN-groep begonnen vervolgens verschrikkelijke opmerkingen te maken over het uiterlijk van het meisje.

https://www.youtube.com/watch?v=iot8brd53cc

‘Dik en lelijk’

“Er waren twee mannen die een aantal verschrikkelijke dingen zeiden. Ze zeiden dat ik dik en lelijk was ”, vertelt Layne aan de lokale nieuwszender WSMV. In eerste instantie probeerde Layne de heren vriendelijk te verzoeken te stoppen. “Kunnen jullie alsjeblieft stoppen met deze commentaren? Sorry dat ik geen lust voor het oog ben”, plaatste ze.

Lees ook: Man zet pestjoch in supermarkt op zijn plek

Daarna volgden echter enkele hartverwarmende reacties. “Het is duidelijk dat deze vrouw prachtig is, zowel van binnen als van buiten”, schreef er een. Een ander voegde daaraan toe: “Je ziet er verdomd goed uit”. “Ik hoorde je verhaal en je bent prachtig!!!!! Mensen begrijpen gewoon niet dat ze zijn gehersenspoeld door onredelijke standaarden van schoonheid!!!! Je bent een prachtige meid!!!:)”, schrijft weer een ander.

Geld ingezameld

Andere Facebookgebruikers stuurden Layne een persoonlijk bericht waarin ze haar zeiden dat ze een inspiratiebron was. Volgens WSMV hebben leden in de gemeente waar Layne woont al 400 dollar (zo’n 340 euro) voor haar hebben ingezameld zodat de vrouw in een prachtige jurk op haar schoolfeest verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Meisje gepest op Facebook, gemeenschap grijpt in
Sluiten