Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Meisje (12) gezocht na stelen ketting van 4 miljoen

De politie in Hongkong is een klopjacht begonnen op een meisje van rond de twaalf jaar oud en drie volwassen metgezellen. De jongedame zou een diamanten halsketting ter waarde van ruim vier miljoen euro hebben gestolen bij een exclusieve juwelierszaak. Dit schrijft CNN.

Lees ook: Kus doet Parijse juwelendief de das om

Bewakingsbeelden

Terwijl de drie volwassenen het personeel afleidden, heeft de puber vermoedelijk het sleuteltje van de vitrine, waarin de kostbare halsketting van 117 karaat lag, achterover kunnen drukken, zo zegt de politie. Hiermee was het vervolgens een koud kunstje om het sieraad te stelen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het meisje hierna doodgemoedereerd de exclusieve winkel uit loopt, met haar handen in haar zakken.

Lees ook: Juwelendief van Pink Panther-bende ontsnapt

Extra bewaking

Na de bizarre diefstal is er extra bewaking ingezet bij de winkel. Van het meisje en haar trawanten ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (12) gezocht na stelen ketting van 4 miljoen
Sluiten