Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 7 jan 2015

Man wint tonnen met kraslot, blijkt drukfout

John Wines, uit de Amerikaanse staat New Mexico, was maar wat blij toen hij zag dat hij de jackpot ter waarde van 500.000 dollar (zo’n 420.000 euro) had gewonnen. De vreugde was echter van korte duur, want er werd hem verteld dat die prijs niet bestond, zo meldt The Mirror.

Kraslot

De man kocht vorige maand een kraslot bij een benzinestation. Toen hij de vakjes open had gekrast kon hij zijn geluk niet. Hij constateerde dat hij de vijf winnende getallen had en een half miljoen dollar rijker was.

Toen Wines terugging naar de balie om zijn prijs op te halen veranderde de vreugde echter al snel in wanhoop. De baliemedewerker gaf hem zijn lot terug en vertelde hem dat een drukfout betrof: de New Mexico Loterij keerde namelijk niet zulke hoge prijzen uit. De maximal te winnen prijs was 250.000 dollar (ongeveer 210.000 euro).

Geen geldbedrag

Daarop nam Wines contact om met de loterij. Die reageerde per mail als volgt: “We hebben een fout gevonden in een bepaald type verpakking en hebben onze printer opnieuw ingesteld. Bedankt dat je dit onder de aandacht hebt gebracht. Ik heb uw ticket gereconstrueerd en helaas levert uw ticket geen geldbedrag op.”

Als compensatie werd de man slechts voor 100 dollar (zo’n 84 euro) aan krasloten aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man wint tonnen met kraslot, blijkt drukfout
Sluiten