Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 30 jan 2015

Man vindt gestolen hond jaar later online terug

Ruim een jaar geleden werd de geliefde Duitse herder van Richard Brower uit zijn tuin gestolen. Toen de man dat verlies eindelijk had verwerkt, ging hij online op zoek naar een nieuwe hond. Hij speurde een aantal websites van dierenasiels af. Tot zijn grote verbazing kwam hij daar een hond tegen die hem wel erg bekend voorkwam… het was zijn Duitse herder.

Is het Dozer?

De man stuitte op een foto van een Duitse herder die verdacht veel op zijn hond Dozer leek. Terwijl hij zat te trillen op zijn stoel keek hij nog eens goed en stelde hij vast dat het echt om de trouwe viervoeter ging die 18 maanden daarvoor uit zijn tuin was gestolen. De Canadees belde direct zijn vader en vroeg hem te stoppen bij de Claresholm Animal Rescue Society in Alberta, zodat hij kon vaststellen of het inderdaad Dozer was.

Lees ook: Hond ziet baasje, danst van geluk

“Een van de eerste dingen die ik Dozer heb geleerd is dat dat hij, wanneer ik met mijn vingers knip, rechts naast me komt te staan en wacht op het tweede commando”, vertelt Brower tegenover CBC News. “Dus ik vroeg mijn vader in de kooi te gaan staan en met zijn vingers te knippen. Toen vroeg ik wat Dozer deed. ‘Hij zit aan mijn rechter kant en kijkt me aan’, antwoordde mijn vader.”

Huilen als een baby

Op dat moment wist Bower zeker dat het om zijn geliefde Duitse herder ging. Diezelfde dag nog werd Dozer herenigd met zijn eigenaar. “Het was geweldig toen hij thuis kwam. Volgens mijn vader begon hij direct te kwispelen toen ze mijn straat in reden. Zodra hij de oprit opreed opende ik de deur en vloog hij direct op me af en begon ik te huilen als een baby”, aldus de emotionele Bower.

Volgens Bower is er goed voor zijn viervoeter gezorgd. “Hij heeft geen gewicht verloren of iets. Hij is ongeveer twee uur hiervandaan gevonden op een boerderij, waar hij aan het rondzwerven was. Volgens de vrouw die hem vond, was hij heel vriendelijk. Hij kwam gewoon op hen afgelopen, waarop ze hem naar Claresholm hebben gebracht.”

Lees ook: Op sterven liggende man aangesterkt na hereniging met hond

Dozer zat ongeveer een maand in het asiel voor Brower hem vond. Waar hij voor die tijd heeft uitgehangen is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man vindt gestolen hond jaar later online terug
Sluiten