Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Koppel sterft paar uur na elkaar na 68 jaar huwelijk

Sinds hun bruiloft, 68 jaar geleden, spendeerden Jack en Nancy Gatewood maar weinig tijd apart van elkaar. Het koppel uit Tulsa, in de Amerikaanse staat Oklahoma, bleek werkelijk voor elkaar gemaakt. Op 15 januari stierven de twee slechts enkele uren na elkaar. Dat meldt Tulsa World.

Schoolliefde

De twee werden verliefd op elkaar op de middelbare school. Ze kregen samen vier kinderen en werden allebei 88 jaar oud.

Nancy lag de laatste weken van haar leven in het ziekenhuis. Er waren complicaties opgetreden nadat ze haar heup had gebroken en een longontsteking had opgelopen. Nadat ze stierf, duurde het niet lang voor haar man Jack, die leed aan dementie en begeleid woonde, ook zijn laatste adem uitademde.

Ziekenhuisopname

Nadat Jack tijdens de Tweede Wereldoorlog in het leger had gediend, weken de twee nauwelijks van elkaars zijden. Toen Nancy in het ziekenhuis terechtkwam, deed dat Jack dan ook geen goed. “Werknemers die hem begeleidden, zagen hem rondzwerven. Hij vroeg aan iedereen of iemand zijn vrouw had gezien”, aldus zoon Jack Gatewood junior tegenover de krant. “Ze vertelden hem waar ze was, maar door zijn dementie vergat hij dat steeds weer.”

Lees ook: Stel overlijdt 40 minuten na elkaar na 65 jaar huwelijk

Jack overleed officieel aan een hartstilstand, maar zijn familie gelooft dat zijn overlijden een andere oorzaak had. “Wij denken dat het een gebroken hart was”, aldus zoon Jack junior. “Ik weet dat het ouderwets is om te zeggen, maar wij geloven dat hij in rouw was omdat zij opeens was verdwenen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Koppel sterft paar uur na elkaar na 68 jaar huwelijk
Sluiten