Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 4 jan 2015 / 10:30 uur

Koppel overlijdt na 72 jaar huwelijk op dezelfde dag

Een echtpaar in de Amerikaanse staat Georgia is na een huwelijk van maar liefst 72 jaar op dezelfde dag overleden. Dit schrijft de Atlanta Constitution Journal. Op de ochtend van tweede kerstdag blies Louise Bain (90) haar laatste adem uit, haar echtgenoot Robert (92) overleed nog geen zes uur later.

Onafscheidelijk

Het paar stapte in 1942 in het huwelijksbootje, en was sindsdien onafscheidelijk, aldus de familie. In 2011 verhuisden ze naar een rusthuis, waar ze nog elke dagen samen hand in hand een wandeling maakten. "Het ogenblik waarop mijn moeder stierf, pakte mijn vader haar nog eens vast. Hij besefte meteen dat ze nu echt weg was", aldus dochter Charlotte Tallent, één van de drie kinderen van het echtpaar.

Perfect

Robert en Louise leerden elkaar kennen in 1940, tijdens een vakantiekamp. Robert was daar eigenlijk met een ander vriendinnetje, maar ging naar huis met Louise. Ze trouwden op 14 september 1942. Eén van de zes kleinkinderen noemt het duo "het perfecte koppel".

Lees ook: Tweeling (90) sterft twee uur na elkaar

Reageer op artikel:
Koppel overlijdt na 72 jaar huwelijk op dezelfde dag
Sluiten