Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Kinderen reageren ontroerend op vrouwenmishandeling

Wat gebeurt er als je aan een jongen vraagt of hij een meisje wil slaan? De Italiaanse website Fanpage.it laat in een ontroerend filmpje zien hoe vanuit de ogen van kinderen wordt gekeken naar vrouwenmishandeling. ‘’Je mag vrouwen niet slaan. Nog niet met een bloem.’’

‘’Dit is hoe kinderen reageren als het gaat om geweld tegen vrouwen’’, schrijft Fanpage.it onder de video. In het filmpje is te zien hoe eerst aan jongetjes gevraagd wordt wat ze later willen worden. Vervolgens komt er een blondharig meisje naast hen staan en mogen ze zeggen wat van het meisje vinden.

Lees ook: Seksueel geweld komt overal ter wereld voor

Er volgen nog twee andere vragen waar de jongens op reageren, daarna wordt hen gevraagd het meisje een klap te geven. De verbaasde reacties van de jongetjes leven ontroerende, hartverwarmende beelden op. Dat vinden meer mensen: de video staat pas twee dagen online, maar is al bijna 2,5 miljoen keer bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kinderen reageren ontroerend op vrouwenmishandeling
Sluiten