Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 27 jan 2015 / 17:17 uur

Kinderen overleden vrouw schrijven minister brief

In Ierland hebben kinderen een hartverscheurend briefje geschreven aan de Ierse minister van Volksgezondheid. De kinderen van Sally Rowlette, die stierf aan een levensbedreigende ziekte in het Sligo-ziekenuis, schreven de aangrijpende brief aan minister van Volksgezondheid Leo Varadkar, zo meldt Independent.

Dit nooit meer

In het handgeschreven briefje vragen ze Varadkar de ziekenhuizen veiliger te maken. “We missen onze moeder elke dag zo erg. Kun je er alsjeblieft voor zorgen dat dit nooit meer bij een moeder gebeurt?”, vragen ze.

De minister kreeg het briefje, dat was ondertekend door Leanne (9), Abbie (7), Joseph (4) en Sally (2), toen hij Sean ontmoette, de man van de overleden mevrouw Rowlette. Naast Sean ontmoette de minister ook Michael Kivlehan, die zijn vrouw verloor aan hetzelfde HELLP-syndroom. Beide mannen omschreven de twee uur durende ontmoeting met Varadkar in Dublin als “positief”.

Medische fouten

“De afgelopen jaren zijn er een aantal ernstige gevallen van medische missers geweest, die hebben geresulteerd in maternale en neonatale sterfgevallen. Deze moeten in de toekomst worden voorkomen”, reageerde Varadkar. “Dit geeft mij als minister van Volksgezondheid reden tot zorgen.”

Hij vervolgde: “Dit jaar ontwikkelen we een nieuwe strategie voor de komende decennia, met diensten voor net bevallen moeders.” Varadkar omschreef de ontmoeting met Kivlehan en Rowlette “zeer nuttig” was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen overleden vrouw schrijven minister brief
Sluiten