Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 31 jan 2015 / 16:35 uur

Hondje uit rivier gered met helikopter

De brandweer in het Amerikaanse Los Angeles heeft haar handen vol gehad aan een klein, hulpeloos hondje dat te water was geraakt in de kolkende Los Angeles River. Dit meldt NBCLA. Uiteindelijk moest er een helikopter aan te pas komen om het diertje te redden.

Hulpdiensten

Nadat voorbijgangers het hondje in de rivier zagen dobberen, schakelden ze de hulpdiensten in. Deze moesten met groot materieel uitpakken, omdat het dier snel meegevoerd werd door de stroming. De hond zou bijna vijf kilometer stroomafwaarts zijn gevoerd.

De brandweer schakelde een reddingshelikopter in, waar vanuit een brandweerman zich aan een kabel liet zakken. Hij wist het dier te pakken en werd weer naar boven getakeld.

Onderkoeld

Lucky, zoals het dier genoemd is door de reddingswerkers, raakte onderkoeld, maar maakt het goed. Het dier is niet gechipt, waardoor de eigenaar onbekend is. Als Lucky niet binnen een week wordt opgehaald uit de opvang, zal er een nieuw baasje voor hem gezocht worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hondje uit rivier gered met helikopter
Sluiten