Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Hond ontdekt borstkanker bij baasje

Een reddingshond heeft het leven van zijn bazinnetje weten te redden, door aan de borst van de vrouw te blijven snuiven. De 46-jarige Josie Conlon, uit Stockton-on-Tees, was er niet van op de hoogte dat ze een tumor in haar borst had, maar vertrouwde de situatie niet toen Ted begon te huilen toen hij met zijn poot en snuit in de buurt van haar borst kwam. Dat meldt The Telegraph.

Genezen

De tumor werd op tijd ontdekt en kon worden verwijderd. Mevrouw Conlon is inmiddels genezen verklaard door haar dokter. “Toen ik de resultaten van het ziekenhuis kreeg en wist dat de kanker niet uitgezaaid was, voelde ik een ongelooflijke opluchting. En dat allemaal dankzij Ted”, vertelt ze.

Lees ook: Labrador Daisy ontdekte al 551 keer kanker

“Ik kreeg toen ook te horen dat de tumor zeer agressief was en dat het zeer snel groeide. Ik wil niet nadenken over de eventuele gevolgen, als ik de tumor later had ontdekt”, vervolgt ze.

Nabehandeling

Conlon, die samenwoont met de 47-jarige Brian, liet de tumor half december verwijderen. Deze week kreeg ze te horen dat de kanker niet uitgezaaid is. Ze zal in de toekomst nog 18 weken chemotherapie en vier weken radiotherapie te wachten om er zeker van te zijn dat de kanker niet terugkeert.

De moeder van drie kinderen wil mensen nu graag op het hart drukken dat de alarmbellen moeten gaan rinkelen wanneer hun hond steeds aandacht geeft aan een bepaald deel van het lichaam. “Ik denk dat veel mensen de hond gewoon wegduwen wanneer ze rond hun borst zitten, maar let op, want Ted heeft echt mijn leven gered.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hond ontdekt borstkanker bij baasje
Sluiten