Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Hond neemt wekelijks alleen de bus naar het park

Reizigers die met regelmaat de bus in het Amerikaanse Seattle pakken, kijken al een tijdje op van een vreemde passagier die ook in de bus vertoeft. Een zwarte labrador vergezelt hen namelijk al enkele weken op een gedeelte van de reis. Het beestje wandelt door het gangpad en presteert het om naast totaal willekeurige medepassagiers te zitten.

Lees ook: Hondje Patrick verdwenen na windvlaag

De lokale radiodj Miles Montgomery ging op onderzoek uit. Wat bleek? De viervoeter reist wel vaker een uur lang, helemaal in haar eentje, naar het plaatselijke hondenpark. “Alle chauffeurs kennen haar”, aldus passagier Tiona Rainwater, die iedere maandag de bus pakt. “Ze zit hier net als elke andere willekeurige passagier.”

In eerste instantie dacht ook de dj dat het om een hond ging die moederziel alleen was. “De hond stapte zelf uit bij het hondenpark. Ik dacht: ‘wat gebeurt hier?’”, aldus Montgomery. “Ze keek constant uit het raam en leek bezorgd te zijn en ik begreep niet wat het was. De hond leek bang te zijn de uitstaphalte te missen."

Oorzaak? Rokend baasje

Uiteindelijk bleek het beestje ook weleens samen met haar baasje te gaan. Hondeneigenaar Jeff Young woont samen met Eclipse recht tegenover een bushalte. Toen de schattige viervoeter het een keer “te lang vond duren” tot Jeff zijn sigaretje had opgepaft, besloot ze zelf in de bus te stappen en richting het park te gaan. “Het maakt hun dag”, besluit Jeff, doelend op de buschauffeurs.

Een woordvoerder van het plaatselijke openbaar vervoer laat weten geen bezwaar te hebben tegen de reislustige hond. “Eclipse zou wel veiliger zijn als ze aangelijnd zou zijn”, grapt hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hond neemt wekelijks alleen de bus naar het park
Sluiten