Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 15 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Hond heeft na 7 jaar in asiel eindelijk een thuis

Jed is misschien wel de meest geduldige hond die er bestaat. In 2007, toen het dier nog maar een puppy van 4 maanden oud was, werd Jed achtergelaten bij een dierenasiel in het Verenigd Koninkrijk. Daar wachtte hij op een dierenvriend, maar hij werd steeds weer over het hoofd gezien. Dat meldt The Dodo.

Duizenden potentiële kopers

Het wachten duurde weken, maanden en uiteindelijk zelfs jaren. Zijn verzorgers schatten dat er in al die jaren misschien wel 14.000 potentiële kopers zijn geweest, maar niemand wilde Jed hebben. Daar is eindelijk verandering in gekomen: na 7 jaar wachten krijgt Jed eindelijk een thuis.

Deze week kondigden de verzorgers van asiel Dogs Trust in het Engelse Darlington aan, dat hun langszittende bewoner eindelijk een baasje krijgt. Na het lezen van een verslag van de BBC in augustus vorig jaar, besloten Ian Woodcock en zijn vrouw Elizabeth om de hond uit het asiel te halen.

Verrijking

Daarmee was niet alleen Jed geholpen, want de trouwe viervoeter bleek andersom ook een verrijking in het leven van de familie Woodcock. “Jed past zich goed aan en we zijn absoluut dol op hem”, aldus Woodcock. “Hij is altijd aan mijn zijde en we kunnen ons nu al niet voorstellen hoe het zonder hem zou moeten. We zien de toekomst met Jed rooskleurig tegemoet. Na zo lang zonder thuis te hebben geleefd, willen we 2015 zo speciaal mogelijk maken voor hem.”

Lees ook: Canadees gezin redt Amsterdamse asielhond Carlo

Beverly Watson, werkzaam in het asiel, liet weten dat zij en haar collega’s “blij” zijn dat Jed eindelijk een familie heeft die voor hem zorgt. “Hij is een geweldig dier en we zijn allemaal zo gehecht aan hem geraakt. We konden geen beter nieuwjaarscadeau wensen dan hem gelukkig te zien met Ian en Elizabeth.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond heeft na 7 jaar in asiel eindelijk een thuis
Sluiten