Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 16 jan 2015 / 15:00 uur

Hoe ging de wereldreis met de naamgenoot van ex?

De 28-jarige Canadees Jordan Axani zocht een tijd geleden een vrouw met dezelfde naam als zijn ex-vriendin zodat hij zijn tickets voor de wereldreis die ze geboekt hadden, niet hoefde weg te gooien. Hij vond een tweede 23-jarige Elizabeth Gallagher en het tweetal ging op wereldreis. Hoe is dat gegaan?

Ze ontmoetten elkaar bij de gate waar ze op het vliegtuig stapten richting acht landen en een reis van een maand.

Geen romantiek

Spoiler: er was geen romantiek. Gallagher, die thuis een vriend heeft, kreeg een broer-zusrelatie met Axani. Dat meldt CTV News.

Lees ook: Canadees op wereldreis met naamgenoot ex

"Waarschijnlijk was er een goede klik omdat we vreemden waren. Er stond geen relatie op het spel," aldus Gallagher. De twee gingen naar New York, Milaan, Venetië, Wenen, Praag, New Delhi, Khao Lak, en Hong Kong. Ze waren in het buitenland vanaf 21 december tot 8 januari. Kerstmis vierden ze eerst niet samen: Gallagher hing aan de telefoon met haar vriend en Axani werkte aan een project. Later op de dag besloten ze toch om met andere toeristen iets leuks te doen en werd het de leukste dag van de reis.

Verschillende interesses

Het tweetal vond de ontmoeting ongemakkelijk, maar zijn het er over eens dat ze elkaar snel leerden kennen. Zo ook hun verschillende interesses op het gebied van reizen. "Waar ik graag naar plekken wilde waar de lokale bevolking uithangt, wilde Elizabeth de echte toeristische dingen bekijken," aldus Axani.

Lees ook: Canadees geeft gratis wereldreis weg aan een Elizabeth Gallagher

"Ik haat hoogtes en overal waar we heen gingen, bracht ze me naar de hoogste plek mogelijk. Of het nou de Eiffeltoren was of de hoogste bar in Bangkok. Ze lachtte me ook nog eens uit om mijn hoogtevrees."

Lachen

Gelukkig werd er ook veel gelachen. Zo had Elizabeth totaal geen idee waar ze was de helft van de tijd. "Ik kreeg zo vaak een bericht van haar terwijl ze op de raarste plekken was. Dan zat ze weer vast bij een trap bij het hotel of was ze verdwaald op het vliegveld of miste ze een trein."

Gallagher vond de reis geweldig en heeft geen spijt. "En dat allemaal om mijn naam. Ik moet mijn moeder daarvoor bedanken."

Goed doel

Het verhaal van Axani ging een maand geleden viral. Hij ontving duizenden e-mails, waaronder een bericht van een 8-jarig jongetje dat zijn zicht aan het verliezen was. De jongen wilde nog de wereld zien voordat hij blind werd. Dat bericht zorgde ervoor dat Axani een organisatie startte, genaamd A Ticket Forward, waarbij hij mensen helpt die willen reizen maar het geld er niet voor hebben.

Vorige maand startte de 27-jarige Axani een online campagne om iemand te vinden die de plek van zijn ex in zou kunnen nemen tijdens een wereldreis die hij en zijn ex in maart van dit jaar boekten. Na de daaropvolgende breuk bleef Axani met tickets zitten, die hij niet meer op een andere naam kon zetten. Daarom besloot hij een zoektocht te starten naar een Canadese vrouw met exact dezelfde naam. Omdat Axani stopte met het plannen van de reis na het einde van zijn relatie, had hij nog geen hotels geboekt voor de reis. Nadat zijn verhaal viral ging, heeft Marriott International hem en zijn reisgezelschap echter aparte kamers aangeboden op elke locatie waar ze terecht zullen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe ging de wereldreis met de naamgenoot van ex?
Sluiten