Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 30 jan 2015

Hartverscheurend: Hond huilt om overleden broer

Op YouTube zijn donderdag hartverscheurende beelden verschenen van een Rottweiler die erachter komt dat zijn tweelingbroer ’s nachts is overleden. Te zien is dat Brutus zijn broer Hank niet wil verlaten. Hij legt zijn hoofd op het hoofd van de overleden viervoeter om te voorkomen dat zijn geliefde broeder bij hem wordt weggehaald.

Nooit gehuild

Volgens de eigenaar, die de beelden op YouTube plaatste, had Brutus in de twee jaar dat hij het dier had, nooit gehuild. Toen hij erachter kwam dat zijn broer Hank was overleden, hield de hond het echter niet droog. En de eigenaar zelf overigens ook niet.

“Dit is het bewijs dat dieren emoties hebben en pijn voelen op dezelfde manier als wij dat doen”, zo staat in de beschrijving van de video. “Deel dit hartverscheurende verhaal alsjeblieft overal en zorg dat het viral gaat… Laat de wereld zien dat dieren liefde en pijn voelen, net als wij. Laat de dood van Hank niet voor niets zijn.”

Asiel

De Amerikaan adopteerde de honden uit een asiel. Ze waren onafscheidelijk, maar de laatste tijd oogde Hank wat bedroefd. Hij at niet goed meer. Wel bleef hij drinken en doordat hij nog wel een beetje aan voedsel knabbelde, dacht zijn baasje dat het oke met hem ging. Een week later, op 20 januari 2015, werden Brutus en het baasje wakker naast het levenloze lichaam van Hank. Hij was in zijn slaap overleden.

Lees ook: Hartverscheurend: Hond waakt over aangereden vriend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hartverscheurend: Hond huilt om overleden broer
Sluiten