Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Extremist hackt website ‘verkeerde’ voetbalclub

De website van de nietige Engelse amateurclub Chatham FC is gehackt door een man uit Marokko. "Ik ben Charlie niet", plaatste hij onder meer op de website. Ook vroeg hij zich af waar de beveiliging van de site was.

Steve Archer, webmaster van de club, vertelt aan Kent Online dat de site twaalf uur onbereikbaar was. Namens het bestuur van de club plaatste hij excuses op de site, toen die eenmaal weer in de lucht was. “Hij dacht waarschijnlijk dat hij een belangrijke club uit de Premier League te pakken had. Anders kan ik me niet voorstellen dat hij voor een dergelijk kleine club heeft gekozen.”

150 supporters per wedstrijd

Chatham FC speelt in de kelder van het Engelse voetbal. Gemiddeld komen er zo’n honderdvijftig supporters kijken naar de duels die het eerste team van de club speelt in Ryman League Division One.

Archer hoopt dat er door de hack geen gegevens verloren zijn gegaan. “Ik heb twee jaar aan de site gewerkt”, zegt hij. Intussen zijn er veel fans die plezier beleven aan de gekraakte site van hun club. “Dit is de allerslechtste hack ooit”, zegt een van hen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extremist hackt website ‘verkeerde’ voetbalclub
Sluiten