Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 3 jan 2015 / 16:40 uur

Dronken man belt politie: Ik ben Nicki Minaj

Een 23-jarige man mag geen alcohol meer drinken nadat hij op eerste kerstdag de politie opbelde en beweerde dat hij Nicki Minaj was. Dat meldt Buzzfeed.

Boete en alcoholverbod

Het Ierse hooggerechtshof heeft bepaald dat Steven Brown uit Dublin 250 pond (zo’n 320 euro) boete moet betalen. Verder is hem nogmaals verteld dat hij noodnummer 999 alleen mag bellen wanneer er echt een noodgeval is. Ook is het hem verboden alcohol te nuttigen.

Lees ook: Brit ontwaakt uit coma, denkt dat hij Matthew McConaughy is

Brown viel al onder de anti-social behaviour order (asbo), een order in het Verenigd Koninkrijk tegen mensen die anti-sociaal gedrag vertonen. De man belde op eerste kerstochtend (10:15 uur) noodnummer 999 en zei dat twee mannen dreigden hem te vermoorden. De politie was niet in staat meer informatie te vergaren, omdat Brown dronken leek.

Nicki Minaj

Vijf minuten later belde hij opnieuw en vroeg hij de politie het voorgaande telefoontje te annuleren. Nu claimde hij dat hij Nicki Minaj was en hij vertelde dat zich een klopgeest in zijn huis bevond. Volgens de advocaat van Brown was zijn cliënt een dag eerder ontslagen uit het ziekenhuis en had hij, tegen medisch advies in, tegelijkertijd medicatie ingenomen en alcohol genuttigd. Daardoor geloofde hij daadwerkelijk dat er een klopgeest in zijn huis zat.

Brown werd uiteindelijk op borgtocht vrijgelaten, maar niet voor de rechter hem een ‘plaag’ noemde. Hij zei dat “de politie betere dingen te doen heeft dan het verwerken van dit soort telefoontjes”,

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dronken man belt politie: Ik ben Nicki Minaj
Sluiten