Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 30 jan 2015 / 15:07 uur

Dame woont op cruiseschip voor 142.000 euro per jaar

Een 86-jarige weduwe uit de Verenigde Staten woont al zeven jaar lang permanent op een cruiseschip. Lee Wachtstetter, zoals de dame heet, betaalt daarvoor omgerekend 142.000 euro per jaar.
Crystal Serenity is het schip waarop ze de hele wereld over reist. Het schip, dat ruimte biedt aan 1.070 passagiers, is 11 jaar geleden voor het eerst te water gegaan. Wachtstetter bewoont haar varende ‘huis’ al langer dan het grootste deel van de 655 medewerkers.

Lees ook: Cruiseschip geweigerd om ebola-angst
Lees ook: Je pensioen in 2024

Wachtstetter nam het besluit ooit op advies van haar dochter. Ze heeft haar huis met vijf slaapkamers in Fort Lauderdale toen direct verkocht. “Mijn man heeft me ooit geïntroduceerd met het cruisen”, zegt de bejaarde vrouw tegen USA Today. “Hij was bankier en taxateur van onroerend goed. Alleen op een cruiseschip kwam hij tot rust”, vervolgt ze.

Wachtstetter is weduwe sinds 1997. Toen overleed haar man aan kanker. "’Stop nooit met cruisen’, zei hij vlak voor zijn dood tegen mij. Daar heb ik imiddels wel gehoor aan gegeven. Ik leid nu een stressloos sprookjesleven."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dame woont op cruiseschip voor 142.000 euro per jaar
Sluiten