Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Bill Gates investeert in veelbelovende poepmachine

Microsoft-topman en multimiljardair Bill Gates heeft fors geïnvesteerd in een machine die poep omzet in water en elektriciteit. Dat meldt Gatesnotes. De veelbelovende machine, Omniprocessor genaamd, is bedacht door het bedrijf Janicki Bioenergy.
Menselijke uitwerpselen worden door de machine via een aantal processen in ongeveer 5 minuten omgezet in schoon drinkwater, zoals in de onderstaande video is te zien. De overblijfselen worden omgezet in elektriciteit, voldoende voor de Omniprocessor om zichzelf te voorzien van energie.

Lees ook: Rutte spreekt Mark Rutte aan op bezuinigingen ontwikkelingshulp
Lees ook: Poeptransplantatie met donorpoep in VUmc

De machine is succesvol getest in de Verenigde staten. Een grotere versie wordt dit jaar getest in Senegal. Daarna is het de bedoeling dat de machines worden verkocht aan ontwikkelingslanden, die er volgens Gates veel profijt uit kunnen halen, maar ook aan ontwikkelde landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bill Gates investeert in veelbelovende poepmachine
Sluiten