Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Bah: Deze bacteriën zitten op je smartphone

Dat er allerlei bacteriën op je smartphone zitten, zal niet direct een verrassing zijn. Deze zijn met het blote oog niet waarneembaar, maar wanneer je een microscoop gebruikt, zien die minuscule bacteriën er opeens best angstaanjagend uit. Hoe we dat weten? Onderzoekers van de University of Surrey uit Engeland publiceerden er afgelopen week een onderzoek over.

Uitvergroot

Op hun afbeeldingen is te zien hoe de bacteriën er vergroot uitzien. Om de foto’s te kunnen maken, hebben de wetenschappers hun telefoons in petrischaaltjes met agar gestopt. Agar is een stof die helpt bacteriën te laten groeien. Vervolgens lieten ze de telefoon een paar dagen liggen.

Grootste deel onschuldig

Het grootste deel van de gevonden bacteriën bleek vrij onschuldig. Er was echter één bacterie, waarvan werd gedacht dat deze op de telefoon terecht was gekomen nadat iemand in zijn neus had gepulkt, die huiduitslag en voedselvergiftiging zou kunnen veroorzaken.

Lees ook: Backpackende bacteriën komen eraan

Hoewel de meeste ontdekte bacteriën hartstikke normaal zijn, zal je na het zien van de foto’s waarschijnlijk toch enige twijfel hebben als je de volgende keer je telefoon tegen je oor aanhoudt…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bah: Deze bacteriën zitten op je smartphone
Sluiten