Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 3 jan 2015

Baby-gorilla blijft dicht bij moeder

Bezoekers van de dierentuin in San Diego zijn onder de indruk van de band tussen moeder Jessica en haar nieuwe baby-gorilla, die nog geen naam heeft gekregen. De kleine gorilla werd op 26 december geboren.

Moeder Jessica

“Moeder heeft het echt geweldig gedaan”, aldus Nerissa Foland, verzorgster in de dierentuin in een verklaring. Dat mag geen wonder heten; Jessica weet hoe het is om een kleintje op te voeden en had bij de geboorte geen hulp nodig van mensen.

“We kwamen om 18:15 uur het verblijf binnen toen we ontdekten dat de 34-jarige Jessica een pasgeborene aan het wiegen was, die in onze ogen nog geen uur oud was. Ze was haar kleine jongen voorzichtig aan het schoonmaken en hield hem dicht tegen haar borst”, aldus Foland en haar collega April Bove-Rothland in een blog van de dierentuin.

Beschermende moeder

“Het is de zesde baby voor Jessica en, zoals verwacht, bewijst ze opnieuw een geweldige moeder te zijn”, schrijven ze verder. Jessica houdt de pasgeborene vlakbij haar en zelfs vader Paul, een 25-jarige zilverrug, mag niet te dicht bij de kleine in de buurt komen. “Op dit moment is de baby te nieuw en fragiel voor een beschermende moeder als Jessica.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Baby-gorilla blijft dicht bij moeder
Sluiten