Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 5 aug 2023
Leestijd: 1 minuut

Passie voor voetbal verraadt Italiaanse crimineel die meer dan tien jaar werd gezocht

Een van de meest gezochte Italiaanse criminelen kon na elf jaar worden opgespoord dankzij zijn passie voor voetbal. De liefde voor zijn favoriete voetbalclub, een foto en geen gedane moeite om voor een vermomming te zorgen verraadden de man.

De autoriteiten ontdekten dat de 60-jarige Vincenzo La Porta zich schuilhield op het Griekse vakantie-eiland Corfu nadat hij daar de overwinning van zijn favoriete voetbalelftal had gevierd, melden Italiaanse media.

Passie voor voetbal

Het succes van de club Napoli betekende het einde van het verstoppen van de 60-jarige La Porta, die volgens de politie „nauwe banden” heeft met de georganiseerde misdaad in Napels. De politie herkende hem op een foto die bij een restaurant was genomen. Hij had een sjaal vast met de clubkleuren van Napoli en had zich kennelijk weinig succesvol vermomd met alleen een petje op.

Napoli werd in mei weer voetbalkampioen van Italië, voor het eerst sinds de dagen van Diego Maradona. Dat leidde tot grote vreugde in Napels en dus ook bij de voortvluchtige man op het Griekse eiland. De Italiaanse politie schakelde na het zien van de foto de hulp in van Griekse collega’s.

Italiaanse voortvluchtige gearresteerd

Na onderzoek kon de verdachte worden gearresteerd terwijl hij rondreed op zijn scooter. De man moet in eigen land nog een gevangenisstraf uitzitten van veertien jaar. De politie in Napels zei vandaag nooit de hoop te hebben opgegeven dat de Italiaanse crimineel nog een keer tegen de lamp zou lopen. „Zijn liefde voor voetbal en Napoli heeft hem de kop gekost.”

Baby achtergelaten in Belgische wasserette: moeder gevonden en vrijgelaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.